Κολυμβητικές δεξαμενές

Standard

Με την Υπουργική Απόφαση Γ1/443/1973 ( ΦΕΚ Β΄87/24-01-1973), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 7 άρθρου 1 της ΥΑ ΔΥΓ2/80825/05 (ΦΕΚ Β’ 120/2006), ορίζεται ότι «Κολυμβητική δεξαμενή» ή «Κολυμβητήριο» καλείται κάθε τεχνητή εν όλω ή εν μέρει δεξαμενή, τροφοδοτούμενη δι’ ύδατος, ελεγμένη κατά τους κανόνας της υγιεινής πηγής, η οποία χρησιμοποιείται προς λούση με την εμβάπτιση ολοκλήρου του σώματος, ομαδικής κολύμβησης και αναψυχής

Εις τον όρον αυτόν δεν περιλαμβάνονται, οι δεξαμενές λουτρών καθαριότητος, δημοτικές ή ιδιωτικές.

 «Εσωτερική» κολυμβητική δεξαμενή καλείται η κειμένη εντός κλειστού στεγασμένου χώρου, «υπαίθριας» δε η ευρισκομένη εις ανοικτό περιφραγμένο χώρο

«Δημοσίας» χρήσεως κολυμβητική δεξαμενή καλείται η χρησιμοποιούμενη γενικώς υπό του κοινού ή ομάδων πληθυσμού, ως μελών συλλόγων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ξενοδοχείων, ενοίκων πολυκατοικίας κλπ. ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας.

 «Αθλητική» κολυμβητική δεξαμενή καλείται η χρησιμοποιούμενη αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο για την τέλεση αθλητικών αγωνισμάτων, προπόνησης ή εκπαίδευσης των αθλητών.

 «Ιδιωτική» κολυμβητική δεξαμενή καλείται η χρησιμοποιούμενη αποκλειστικώς υπό των μελών μιας οικογενείας και των συγγενών ή φιλικών προσώπων.

Με νομοθεσία ορίζονται οι προδιαγραφές κατασκευής των κολυμβητικών δεξαμενών.

Ανάλογα ορίζεται ότι η τροφοδότηση και η εκροή του ύδατος των δεξαμενών  πραγματοποιείται μέσω συστημάτων εισαγωγής και εξαγωγής αντιστοίχως για την ανακυκλοφορία και ανανέωση του νερού, σε συνδυασμό  μετά των αυλακών υπερχειλίσεως. Για δεξαμενές επιφανείας μικρότερης των 75μ2 δυνατόν να προβλέπεται απλή μόνον εισαγωγή και εξαγωγή.

Οι βαθμίδες και οι κλίμακες για την είσοδο και την έξοδο των λουομένων εις την δεξαμενή δέον όπως κατασκευάζονται κατά τρόπο, ώστε οι κίνδυνοι ατυχημάτων να περιορίζονται εις το ελάχιστο. Κανονικές κλίμακες μετά βαθμίδων ή κατακόρυφοι πρέπει να  τοποθετούνται στην μία ή σ’ όλες τις πλευρές τόσο του αβαθούς όσο και του βαθέος τμήματος της δεξαμενής. Οι επιφάνειες των βαθμίδων των κατακόρυφων και κανονικών κλιμάκων πρέπει να κατασκευάζονται εκ μη ολισθηρού υλικού. Η κατασκευή οπών εις τους τοίχους των δεξαμενών προς χρησιμοποίηση ως βαθμίδων απαγορεύεται. Κλίμακες κανονικές κατακόρυφοι δέον όπως φέρουν χειρολαβής εις αμφότερες τις πλευρές αυτών μέχρι του περιφερειακού διαδρόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Αικατερίνη Φραγκιαδάκη

Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω

Τηλ: 6974386276- 6970434892

Email: lawyersgroup6@gmail.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s