ΑΣΕΠ- Αίτηση θεραπείας

Standard

Η αίτηση θεραπείας, επιτρέπεται στον υποψήφιο του διαγωνισμού μόνον αν από τον έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης, το Α.Σ.Ε.Π. αυτεπαγγέλτως ή κατά παραδοχή ενστάσεως άλλου

υποψηφίου ή υποψηφίων μεταβάλλει με την απόφασή του τη θέση του, χειροτερεύοντάς την, είτε με διαγραφή του από τους πίνακες κατάταξης είτε με την τοποθέτησή του σε σειρά κατώτερη εκείνης που ήδη είχε, όχι δε και όταν ο υποψήφιος είχε ασκήσει ένσταση κατά των πινάκων της Επιτροπής του διαγωνισμού και αυτή απορρίφθηκε ή παρέλειψε να ασκήσει τέτοια ένσταση ή να διαλάβει σ’ αυτήν όλα τα παράπονά του και το Α.Σ.Ε.Π. κάνοντας έλεγχο της νομιμότητας των πινάκων της Επιτροπής του διαγωνισμού αυτεπάγγελτως ή κατ’ ένσταση άλλων υποψηφίων, ουδόλως χειροτέρευε την θέση του.

Από τις διατάξεις των άρθρων 24 και 25 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας που κυρώθηκε με τον Ν. 2690/1999, προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος για την αποκατάσταση υλικής ή ηθικής βλάβης εννόμων συμφερόντων του, που προκαλείται από ατομική διοικητική πράξη, δύναται με αίτησή του να ζητήσει από τη διοικητική αρχή, η οποία εξέδωσε την πράξη, την ανάκληση ή την τροποποίησή της (αίτηση θεραπείας)

Για περισσότερες πληροφορίες:

Αικατερίνη Φραγκιαδάκη

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Τηλ: 6974386276

Email: lawyersgroup6@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s