Ανάρτηση από το Εθνικό Κτηματολόγιο Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων(II)

Standard

Το Κτηματολογικό Γραφείο με την ανάρτηση των Προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων, αποστέλλει σ τους ιδιοκτήτες φάκελο που εμπεριέχει  Απόσπασμα Πίνακα Ανάρτησης και Απόσπασμα Διαγράμματος Ανάρτησης,  προκειμένου να επιβεβαιώνουν τις εγγραφές των εμπράγματων δικαιωμάτων τους.

Εφόσον ο ιδιοκτήτης εμπράγματου δικαιώματος διαπιστώσει σφάλμα στα στοιχεία του γεωτεμαχίου του ή διαφορά του εμβαδού κατά την κτηματογράφηση ή αμφισβήτηση των ορίων του ή λανθασμένο εντοπισμός ή μη εντοπισμός του ακινήτου του ή λάθος στο εμβαδόν της διηρημένης ιδιοκτησίας του κ.λ.π, μπορεί μέσα στην προθεσμία 60 ημερών να υποβάλει, σύμφωνα με το άρθ. 6 και 7 του Ν. 2308/1995 την αίτηση διόρθωσης/ένσταση του.

Η Ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε» μετά την εξέταση της ένστασή του, μπορεί να προχωρήσει σε διόρθωση της διαφοράς.

Αν όμως εμμένει στη διαφορά του εμπράγματος δικαιώματος, εκ νέου αποστέλλει φάκελο στον ενιστάμενο,  που του υποδεικνύει σε πόσους ιδιοκτήτες όμορων ακινήτων θα πρέπει να κοινοποιήσει την ένστασή του, για το παραδεκτό της.

Ενώπιον της Επιτροπής Ενστάσεων του Κτηματολογίου,  ο ιδιοκτήτης μπορεί να λάβει αντίγραφο της Εισήγησης της Ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε»  και να καταθέσει Υπόμνημα με όλες τις ενστάσεις του.

Για περισσότερες πληροφορίες

Αικατερίνη Φραγκιαδάκη

Δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω

Τηλ. 6974386276

Email: lawyersgroup6@gmail.com

image

ΕΛΑΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s